Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/گیلان یک منجم گفت: افرادی که تلسکوپ یا دوربین دوچشمی دارند هرگز برای نگاه کردن به خورشید یا رصد خورشیدگرفتگی وسوسه نشوند و حتما از تلسکوپ های ایمن و عینک های خورشیدی مخصوص استفاده کنند.

هادی بابایی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به ویژگی های خورشیدگرفتگی اول تیرماه ۹۹، اظهار کرد: خورشیدگرفتگی زمانی رخ می دهد که کره ماه از جلوی خورشید رد شود و سایه کره ماه به روی زمین بیفتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: افرادی که دقیقا زیر تمام سایه ماه قرار داشته باشند می توانند شاهد خورشیدگرفتگی کامل باشند و افرادی که در نیم سایه ماه قرار دارند، خورشیدگرفتگی را به صورت جزئی می بینند.

کارشناس انجمن نجوم ثاقب گیلان، خورشیدگرفتگی را به سه نوع جزئی، کامل و کامل از نوع حلقه ای تقسیم کرد و گفت: در کسوف های جزئی بین یک تا ۹۹ درصد سطح خورشید می تواند توسط ماه پوشیده شود، اما در کسوف های کامل کره ماه صد درصد خورشید را می پوشاند و می توان تاج خورشیدی را هم دید.

بابایی، با بیان اینکه در کسوف های کامل از نوع حلقه ای کره ماه نمی تواند کل سطح خورشید را بپوشاند، تصریح کرد: در این شرایطی یک حلقه نورانی دور تا دور ماه باقی می ماند.

وی با اشاره به چرخ ماه به دور زمین در یک مدار بیضوی شکل، یادآور شد: این مدار بیضوی باعث می شود  در بعضی از روزها کره ماه به زمین نزدیک تر باشد و مقداری بزرگتر در آسمان دیده شود و در بعضی از روزها از زمین فاصله بیشتری می گیرد و ما آن را کوچک تر می بینیم.

این کارشناس نجوم، با بیان اینکه در کسوف یکشنبه، اول تیرماه کره ماه در فاصله نسبتا دورتری از کره زمین قرار دارد، خاطرنشان کرد: در این شرایط ماه کوچک تر به نظر می رسد و نمی تواند کل سطح خورشید را بپوشاند و لذا کسوف از نوع حلقه ای اتفاق می افتد.

وی خورشیدگرفتگی پیش رو را در اکثر نقاط به صورت جزئی دانست و اضافه کرد: شهرهای معدودی در دنیا هستند که شانس دیدن این گرفت را به صورت کامل و حلقه ای دارند.

بابایی، وضعیت خورشیدگرفتگی در ایران را نیز به صورت جزئی دانست و متذکر شد: درصد گرفت خورشید در شهرهای مختلف ایران بین ۳۰ تا ۹۷ درصد است. در واقع نوار مرکزی خورشیدگرفتگی از نزدیکی مرز ایران در آبهای دریای عمان عبور می کند و شهر پسابندر در استان سیستان و بلوچستان نزدیک ترین شهر ما به این نوار مرکزی خواهد بود و لذا ساکنین این شهر کسوف جزئی با ۹۷ درصد گرفت را شاهد خواهند بود.

این کارشناس نجوم، با بیان اینکه شهر بازرگان در استان آذربایجان غربی شاهد گرفت ۳۰ درصدی خورشید، یعنی کمترین درصد گرفت در ایران خواهد بود، گفت: شهر رشت کسوف اول تیرماه را با گرفت ۴۳ درصدی می بیند لذا شروع خورشیدگرفتگی در رشت ساعت ۰۹:۰۸ خواهد بود و در ساعت ۱۰:۱۶ به بیشترین گرفت خودش می رسد. خورشیدگرفتگی در رشت در نهایت ساعت ۱۱:۳۳ تمام می شود.

وی شانس مشاهده یک کسوف کلی در ایران را مصادف با ۳۰ اسفندماه سال ۱۴۱۲ دانست و اظهار کرد: علاقمندان به رصد یک کسوف کلی از نوع حلقه ای در آسمان ایران باید تا سال ۱۴۷۲ منتظر بمانند.

بابایی، همچنین نسبت به رصد خورشیدگرفتگی با ابزار نامناسب هشدار داد و خاطرنشان کرد: اگر بخواهید با تلسکوپی که ایمن نیست و یا فیلتر مناسب را ندارد به کسوف نگاه کنید، مطمئنا در کمتر از چند ثانیه بینایی خود را از دست می دهید.

این کارشناس نجوم یادآور شد: افرادی که تلسکوپ یا دوربین دوچشمی دارند هرگز برای نگاه کردن به خورشید یا رصد خورشیدگرفتگی وسوسه نشوند و حتما از تلسکوپ های ایمن و عینک های خورشیدی مخصوص استفاده کنند تا به راحتی خورشید را ببینند و یک رصد خوب داشته باشند.

به گزارش ایسنا، انجمن نجوم ثاقب استان گیلان ویژه برنامه رصد خورشیدگرفتگی را به صورت رایگان و با استفاده از تجهیزات ایمن در بوستان ملت رشت برگزار می کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی خورشیدگرفتگی تلسکوپ رصد خورشیدگرفتگی نوع حلقه کره ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۴۵۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین تصاویر تلسکوپ فضایی اینشتین پروب چین منتشر شد

چین اولین تصاویر گرفته شده توسط ماهواره پرتو ایکس "اینشتین پروب" را منتشر کرد. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، چین روز شنبه اولین مجموعه تصاویر شناسایی شده توسط مأموریت ماهواره "اینشتین پروب" (EP) خود را در یک انجمن موازی از مجمع 2024 ژونگ‌گوان‌چون در پکن منتشر کرد.

این تصاویر شامل نمای مرکز کهکشان راه شیری، یک گذرای پرتو ایکس و نمای کهکشان خرچنگ است.

ماهواره "اینشتین پروب" که در ژوئن 2022 پرتاب شد، به عنوان "گیرنده انفجارهای کیهانی" عمل می‌کند و با هدف کشف و بررسی گذراهای پرتو ایکس و اجرام سماوی فوران‌کننده در جهان و صدور هشدارهای اولیه برای هدایت سایر تجهیزات نجومی برای رصدهای بعدی طراحی شده است.

این ماهواره مجهز به دو تلسکوپ پرتو ایکس است: تلسکوپ میدان گسترده (WXT) و تلسکوپ میدان دید متمرکز (FXT). WXT برای رصد آسمان در میدان دید وسیع طراحی شده است، در حالی که FXT برای رصد اشیاء خاص با جزئیات بیشتر طراحی شده است.

انتشار این تصاویر اولین گام مهم در مأموریت "اینشتین پروب" است و نشان‌دهنده توانایی آن در رصد پدیده‌های پرتو ایکس با وضوح بالا در سراسر جهان است. دانشمندان امیدوارند که این ماهواره به آنها در درک بهتر ماهیت گذراهای پرتو ایکس، سیاهچاله‌ها و سایر اجرام سماوی پرانرژی کمک کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رصد آسمان بر بلندای کوه | بزرگ‌ترین تلسکوپ ایران کجاست؟
  • عاشق دوآتشه استقلال؛ التماس می‌‎کردم دستانم را قطع نکنند!
  • نقشه‌ تلسکوپ فضایی «جیمز وب» از آب‌وهوای یک سیاره فراخورشیدی
  • تصاویر شگفت‌انگیز جیمزوب از سحابی سر اسب 
  • روایت رسانه اسرائیلی از عقب‌نشینی جزئی تل‌آویو برای توافق با حماس
  • توصیه محسن رضایی به جبهه انقلاب: اختلافات جزئی و سلایق شخصی را کنار بگذارید
  • عکاسی از اسب فضایی با جزییات دقیق
  • تصاویر نجومی یازدهم اردیبهشت (۳۰ آوریل)
  • تصاویر تلسکوپ فضایی وب از یک سحابی در فاصله ۱۳۰۰ سال نوری
  • اولین تصاویر تلسکوپ فضایی اینشتین پروب چین منتشر شد