Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-02@03:04:48 GMT

انقلاب ایران پایان کسوف خدا بود

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۰۵۴۱۲۹

انقلاب ایران پایان کسوف خدا بود

به گزارش خبرنگار سیاسی ایسکانیوز ؛ ابراهیم برزگر عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در همایش ملی بازنمایی گفتمان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در خصوص انقلاب اسلامی به استعاره های معما ،کسوف خورشید و صراط اشاره کرد و گفت: عظمت کار انقلاب در حل چند معما بود معماهایی که ۱۵۰ سال جوابی برای آن پیدا نشده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: از دوره سید جمال الدین پرسش هایی شکل می گیرد و جهان اسلام به این نقطه می رسد که باید تغییر کنیم.
برزگر با اشاره به اینکه ما به نقطه ای رسیده بودیم که باید تغییر می کردیم اظهار داشت: یکی از پرسش هایی که وجود داشت این بود که آیا مسلمانان هم می توانند تغییر کنند‌ در این خصوص این موضوع برای سیاستمداران و متفکران هم مهم بود اما سیلی واقعیت، متفکران اسلام را بیدار کرد.

وی با اشاره به انقلاب شوروی و صورت گرفتن انقلاب های دیگر در کشورهای مختلف اظهار داشت: اتقلاب ایران یکی از واقعیت های مهمی بود که توانست یکی از معماهای جهان اسلام را حل کند.

وی در خصوص مسائل مهمی که برای انقلاب مطرح بود به موضوع زنان اشاره کرد و گفت: انقلاب اسلامی توانست زنان را وارد عرصه اجتماعی کند و ظرفیت های آن را آزاد کرد.

عضو هیئت علمی تصریح کرد: زمانی که انقلاب اتفاق افتاد عده ای گفتند اسلام نمی تواند دولت تشکیل دهد چون دولت های قبل از آن کلاسیک بودند و نمی توانستند الگوی امامت را اجرا کنند.

وی در خصوص معمای دوم اظهار داشت: این در خصوص توان نداشتن اسلام برای ایجاد نظام سیاسی بود و نظر غالب غربی ها این بود که اسلام در این امر ناکام خواهد ماند.

عضو هیئت علمی داشنگاه علامه طباطبایی افزود: اما امام گفت الگوی حکومت ما جمهوری اسلامی است که با این کار هم سنت را داشت که در وجه اسلامی بود و هم مدرنیته است که جمهوریت دارد و آن روح زمان خود است و نوعی نظام مسلط در قرن بیست و یکم است.

برزگر با اشاره به این اظهار نظر که انقلاب ایران به نام خدا بود گفت: دال مرکزی آن معنویت گرایی بود و در این مورد مقاله هایی نوشته شده که موجود است در این خصوص هم پیامی که امام به دنیا می فرستد معنویت آن است و تمدن سازی هم معطوف به همین موضوع است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با تاکید براین نکته که انقلاب ایران پایان کسوف خدا بود تصریح کرد: روح سکولاریسم این است که خدا کنار برود و انسان محور قرار بگیرد اما در ادبیات اسلامی انسان خدا را عبادت می کند.

برزگر در خصوص نظریات سکولاریسم و کسوف خداوند اظهار داشت: هایدیگر در این باره می گوید خداوند در دوران سکولاریسم سکوت کرده است و یا آتئیسم می گوید خدا در جهان بازنشسته شده است.

وی با اشاره به انقلاب ایران گفت: اتفاقی که در ایران افتاد باعث شد کشور از کسوف خداوند بیرون بیاید به طوری که گیدنز انقلاب ایران را پایان سکولاریسم نام نهاد .

برزگر افزود: با این اتفاق کل دنیا، اسلام سیاسی را پذیرفت و کار به جایی رسید که حتی قشری ترین افکار اهل سنت یعنی همان داعشی ها دایه کشور داری دارند.

وی در خصوص معمای بعدی که انقلاب ایران توانست به آن پاسخ دهد گفت: این معما به این مربوط می شود که آیا اسلام می تواند تمدن سازی کند؟

برزگر ادامه داد: امروزه ما می بینیم که در عرصه های ساسی، علمی، دفاعی و ... توسعه پیدا کرده ایم و در همین عرصه دفاعی کارهای ارزشمندی انجام داده ایم که عربستان با خرج سیصد میلیاردی که برای خرید تجهیزات نظامی انجام داده نمی تواند جلوی ما ایستادگی کند و دربعد نظامی او از ما می ترسد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به این نکته در حال حاضر ما در دولت سازی و جامعه سازی متوقف شده ایم. تصریح کرد: انقلاب ایران ناکامی هایی در توسعه اقتصادی دارد که خیلی مهم است، وقتی افراد گرسنه باشند طبیعی است که به فکر اهداف بعدی نیستند ما در شاخصه اقتصادی ضعیف هستیم.

برزگر با اشاره به دوران سازندگی تاکید کرد : در این دوره گفته شد برای توسعه بیشتر بایستی فرهنگ قناعت کنار برود و تمایلات دنیا طلبانه برگردد با این کار زیاده خواهی های زیادی در کشور صورت گرفت، معنویت گرایی سرمایه ای بود که آسیب دید.

انقلاب اسلامی ابراهیم برزگر علامه طباطبایی

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۰۵۴۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس دیوان عالی کشور: منشأ موج بیداری دانشجویان آمریکایی، انقلاب اسلامی است

آفتاب‌‌نیوز :

حجت الاسلام محمدجعفر منتظری در جلسه هیأت عمومی که صبح امروز ۱۱ اردیبهشت ماه با حضور قضات عالی رتبه دیوان عالی کشور برگزار شد، با تبریک فرارسیدن روز معلم گفت: در آستانه دوازدهم اردیبهشت ماه سالروز شهادت متفکر و اندیشمند و اسلام شناس نامی این عصر مرحوم شهید مطهری هستیم که این روز به حق روز معلم نامگذاری شده است.

وی ادامه داد: شهید مطهری یکی از ذخایر علمی کشور و از اساتید فلسفه و کلام اسلامی و تفسیر قرآن بود و آثار بسیاریدر موضوعات مختلف نگاشته است و تأمل عمیق در مسائل مختلف اندیشه اسلامی را در بیانات و کلمات زیبایی بیان فرمودند.

حجت الاسلام منتظری گفت: روز معلم روز بسیار مهمی است، در مکتب آسمانی اسلام شاید موضوعی مهمتر از مسأله علم نداشته باشیم، اولین آیه‌ای که بر پیامبر نازل شد به خوبی جایگاه علم در دین مبین اسلام را مشخص کرده است.

وی با اشاره به آیاتی از سوره علق تصریح کرد: خداوند در قرآن می‌فرمایند: اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ، خَلَقَ الْإِنْسَانَ مِنْ عَلَقٍ، اقْرَأْ وَرَبُّکَ الْأَکْرَمُ، الَّذِی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ، عَلَّمَ الْإِنْسَانَ مَا لَمْ یَعْلَمْ ... آیات نورانی قرآن مکتب تعلیم و تربیت اسلامی را به زیبائی هرچه تمام ترسیم کرده است و به تناسب اهمیت علم برای سعادت بشر، جایگاه معلم نیز روشن و مشخص است.

حجت الاسلام منتظری ادامه داد:علم هنگامی که در ظرف انسان مومن قرار گیرد مثل یک مشعل نورانی است که راه تاریک زندگی هر انسانی را روشن می‌کند؛ پیامبر اکرم (ص) فرمود: "إنَّما بُعِثتُ مُعَلِّما" من معلم برانگیخته شده‌ام و ائمه اطهار و بزرگان دین نیز هر یک معلمانی برجسته و راهنمایانی بسیار شایسته بوده اند.

وی تصریح کرد: معلم حق فراوانی به گردن همه دارد و تاثیر گسترده‌ای در تشکیل ساختار شخصیت انسان دارد به گونه‌ای که یک فرد در طول دوران تحصیل از پیش دبستانی تا دانشگاه در ارتباط مستقیم با معلم قرار دارد و این معلم است که می‌تواند شخصیت وجودی انسان را بسازد.

رئیس دیوان عالی کشور ادامه داد: امیرالمومنین (ع) می‌فرماید: "کسی که یک حرف به من بیاموزد من را بنده خودش کرده است" این سخن به روشنی جایگاه علم و معلم را در اسلام نشان می‌دهد، مقام معلم مقام والایی است و معلمان وارثان انبیاء شمرده می‌شوند.

رئیس دیوان عالی کشور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا اظهار داشت: حوادث اخیر در قلب کشور‌های غربی توسط دانشجویان دانشگاه‌های دنیای غرب و برخی کشور‌های اروپایی در دفاع از مردم مظلوم غزه نشان داد که وجدان مراکز علمی، دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ها بیدار شده است و نمی‌توانند در برابر جنایت‌ها، وحشی گری، نسل کشی وآدم کشی علیه مردم مظلوم فلسطین سکوت کنند.

وی ادامه داد: موج بیداری در میان دانشجویان آمریکایی و اروپایی در حمایت از مردم غزه به گونه‌ای است که رژیم غاصب صهیونیستی با صرف هزینه‌های بسیار و آمریکا با اتخاذ سیاست‎های پنهانش نتوانسته اند؛ این اعتراضات و موج بیدار باش و آگاهی را سرکوب کنند، موجی که سرمنشأ آن انقلاب اسلامی است؛ روزی که امام راحل (ره) فرمودند انقلاب صادر می‌شود، معنی و مفهوم آن را در اعتراضات اخیر دانشجویان آمریکا مشاهده می‌شود.

رئیس دیوان عالی کشور خاطرنشان کرد: دنیا در ظلم و ستم باقی نخواهد ماند و ان شاءالله با آمدن منجی حقیقی، عدل و داد به دست منجی صورت خواهد گرفت.

وی همچنین روز کارگر را به کارگران عزیز و زحمت کش که یکی از ارکان تاثیرگذار در رشد و پیشرفت کشور هستند تبریک گفت و افزود: اگر قشر کارگر نباشد؛ قطعاً زندگی مختل خواهد شد، روز کارگر را به کارآفرینان و کارگران که با تولیدات خود گام‌های پیشرفت کشور را در عرصه اقتصادی استوارتر نموده اند؛ تبریک و تهنیت می‌گویم.

رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به جایگاه کارگر در اسلام تصریح کرد: پیامبر اکرم (ص) ۱۴۰۰ سال پیش دست کارگر را بوسید و این نمادی از اهمیت جایگاه کار و‌کارگر در اسلام است که نمونه‌ای از آن را در هیچ کجا نمی‌توانید پیدا کنید.

گفتنی است: گزارش پرونده‎های اصراری حقوقی در جلسه امروز هیأت عمومی با موضوع عسرو حرج زوج و زوجه در خصوص طلاق، مورد بررسی قرار گرفت؛ که رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به تشکیل کارگروه خانواده در دیوان عالی کشور از قضات حاضر در جلسه خواست ضمن آسیب شناسی پرونده‌های طلاق، راهکار‌های خود را در این زمینه ارائه دهند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • درویش: بازیکنان سپاهان وقت کشی کردند/ از عالیشاه بعید بود
  • امروزه غزه به مساله اول جهان اسلام تبدیل شده است
  • سپاه، صلح طلب اما جنگ بلد، مقتدر ولی مظلوم
  • کارنامه و کتابشناسی شهیدمطهری؛ از مشهد و قم تا مبارزه با مارکسیسم
  • شهید مطهری مهذب در اخلاق، مبتکر در روش و فرقان انقلاب بود
  • پوستر ویژه سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری (ره)
  • رئیس دیوان عالی کشور: منشأ موج بیداری دانشجویان آمریکایی، انقلاب اسلامی است
  • شهید مطهری فرقان انقلاب بود
  • صادرات بیش از ۱۰۵ هزار تن کالا از گمرکات گیلان
  • شهید مطهری مجاهد عرصه‌ جهاد تبیین بود