Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ حمید جدیری خداشناس، رصدگر و پژوهشگر ایرانی، رهسپار آمریکا می شود تا خورشیدگرفتگی ۲۰۱۷ را همراه با گروه ۲۵۰ نفره، متشکل از محققان و دانشمندان برجسته‌ جهان به سرپرستی علمی پروفوسور پاساکوف (رئیس کالج ویلیامز و مرد خورشیدی جهان) مشاهده و ثبت کند.

روز دوشنبه مقارن با ۲۱ آگوست ۲۰۱۷، جویندگان سایه امکان مشاهده خورشیدگرفتگی کلی از کره زمین را خواهند یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی این پدیده ماه بطور کامل قرص خورشید را پوشانده و ضمن نمایان شدن گسترده ترین بخش جو خورشید( تاج خورشیدی)، ماه بر زمین سایه می‌اندازد. آن دسته از مردم آمریکا که خارج از مسیر گرفت کلی باشند، تنها شانس مشاهده خورشیدگرفتگی جزئی را دارند که در این حالت ماه بخشی از قرص خورشید را خواهد پوشاند.

جاذبه های بصری، موقعیت پژوهشی و رصدی منحصر به فردی که خورشیدگرفتگی در اختیار محققین قرار می‌دهد، سبب شده است که پژوهشگران و علاقه مندان به این پدیده سفرهای سخت را بر خود آسان کنند.

حمید جدیری خداشناس، موسس و مدیر یک موسسه پژوهشی در زمینه نجوم، در زمره این رصدگران و پژوهشگران کشور قرار دارد که پیش از این تمام قاره ‌های کره زمین را به دنبال سایه‌ ماه پیموده و خورشیدگرفتگی را در نقاط مختلف جهان از جمله قطب جنوب و قطب شمال رویت کرده و حال برای رویت خورشیدگرفتگی ۲۰۱۷ عازم آمریکا است.

خداشناس اظهار داشت: این سفر با انگیزه دسترسی افزون به داده های علمی و پیشبرد مطالعات موسسه پژوهشی خود، پیرامون اثرات پدیده خورشیدگرفتگی بر روی زمین انجام می‌شود ولی از آن جایی که موسسه پژوهشی «سایه» در زمینه نجوم در تعامل با انجمن نجوم ایران طرحهایی از قبیل ایجاد پژوهشگاه رصدی در شمال کشور، تجهیز ۵۵ نقطه از ایران به تلسکوپ خورشیدی و برگزاری کنفرانس بین المللی خورشیدگرفتگی برای سال ۲۰۲۲ در ایران را در دست اقدام دارد، سفر اخیر به آمریکا و ملاقات با پژوهشگران برجسته جهان نیز از حیث ابعاد بین‌المللی این پروژه ها با اهمیت است.

مرد کسوف ایران با بیان اینکه اخترفیزیکدانان و پژوهشگران کشور از کمبود آزمایشگاه رصدی و داده‌های بومی رنج می‌برند، گفت:امیدوارم که با حمایت و همکاری انجمن نجوم ایران بتوان گامی موثر برای ارتقای دانش خورشیدی و استفاده بهینه از انرژی خورشیدی در کشور برداشت.

حمید خداشناس از سال ۱۳۷۸ فعالیت رصدی خویش را با رصد خورشیدگرفتگی از گَهر ایران آغاز و در پیشبرد پژوهش در خصوص خورشیدگرفتگی ها و آثار آن بر روی کره زمین، یک موسسه پژوهشی تاسیس کرده است. وی موفق شده است که بدیع ترین ایده، مبنی بر رصد خورشیدگرفتگی از فضای ماورای جو زمین را به معتبرترین کنفرانس بین‌المللی و گردهمایی های علمی جهان ارائه کند که این ایده مورد استقبال دانشمندان برجسته قرار گرفته است.

از این رو، پرفسور پاساکوف، مرد برتر خورشیدی جهان، از حمید خداشناس دعوت کرده است تا خورشیدگرفتگی را به همراه تیم ۲۵۰ نفره از محققان خورشیدگرفتگی رصد کند. خداشناس قصد دارد مسیر ایالت کالیفرنیا تا ایالت اُرگان (نخستین محل مشاهده کسوف کلی در مسیر خورشید گرفتگی کامل) را با کاروان پیموده و در طول مسیر با استفاده از تلسکوپ خورشیدی، به برگزاری برنامه ترویجی رصد خورشید با هدف معرفی خورشید به عموم مردم مبادرت کند.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۶۹۴۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عمیق ترین حفره آبی جهان در مکزیک کشف شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، مانند سیاهچاله های فضایی در منظومه شمسی، ویژگی های مرموزی نیز روی زمین وجود دارند که گودال های آبی هستند. عمق این حفره های عظیم در اقیانوس های زمین ممکن است به اندازه طول آسمانخراش باشد.

تصور می شود این حفره های مذکور که اواخر عصر یخی به وجود آمده باشند، نقاط اکولوژیکی مهمی هستند که انبوهی از گیاهان و حیوانات در آنها زندگی می کنند. اکنون محققان بزرگترین حفره آبی در جهان را شناسایی کرده اند که در خلیج چتومال واقع در مکزیک قرار دارد.

حفره آبی مذکور به نام «تام جا» (Tamm Ja) در زبان قوم مایا به معنی آب عمیق است و عمق آن به ۴۲۰ متر زیرسطح دریا می رسد. محققان تاکنون هیچ گاه به انتهای این گودال نرسیده اند.

پیش از این محققان تصور می کردند تام جا دومین گودال آبی جهان باشد اما اندازه گیری های جدید حاکی از آن است که عمق آن از گودال رکورد دار پیشین که در چین قرار دارد، بیشتر است.

نمونه برداری و بررسی حفره آبی تام جا در سپتامبر ۲۰۲۱ میلادی انجام شد اما محققان سال قبل از وجود آن خبر دادند. به هر روی آنها عمق این حفره را ۲۷۴.۴ متر تخمین می زدند که معادل ارتفاع برج ویلیامز در هیوستن آمریکا است.

اما در واقع تخمین های پیشین ۴۰۰ فوت کوتاه تر از عمق تایید شده فعلی هستند. محققان طی یک بررسی جدید در چتومال مکزیک توانستند با کمک ابزار پروفایلر CTD (رسانایی، دما و عمق) در دسامبر سال گذشته به تخمین دقیق تری از عمق تام جا دست یابند.

این دستگاه مجموعه ای از کاوشگرهاست که به یک قاب فلزی دایره شکل متصل هستند و به وسیله یک کابل به اعماق آب ارسال می شود.

قبل از آن محققان از روش نگاشت صداگیر پژواک(echo sounder mapping) استفاده کردند که با کمک پالس های امواج صوتی عمق را تخمین می زند.

در دسامبر ۲۰۲۳ میلادی یک ماموریت اکتشافی غواصی انجام شد تا شرایط محیطی در این گودال شناسایی شود. سوابق پروفایلر CTD از ۴۲۰ متر زیر سطح دریا فراتر رفت و هنوز به انتهای گودال نیز نرسیده بود. به این ترتیب تام جا به عنوان عمیق ترین گودال آبی جهان تایید شد.

کد خبر 6094137 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • عکس | کشف عمیق‌ ترین حفره آبی جهان در مکزیک
  • عمیق ترین حفره آبی جهان در مکزیک کشف شد
  • اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)
  • رحیم‌پور ازغدی: یهودی‌ها اصلا تمام شدند | در آمریکا می‌گفتند «مارگ بار اسرائیل» +فیلم
  • خورشید: ساختار و چرخه حیات تنها ستاره منظومه شمسی
  • سیاره عطارد در اوج خورشیدی قرار می‌گیرد
  • طرح یک شرکت آمریکایی برای نصب آینه در فضا برای تولید انرژی خورشیدی
  • بررسی و ساماندهی توسعه شهرک صنعتی شهرستان انار
  • سپاه بزرگ‌ترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • سپاه بزرگترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست